De Maquette

   


Aantrekkingskracht voor velen

Wat we als Stichting willen bereiken is de oprichting van een kunstzinnige en innovatieve bronzen stadsmaquette van de historische vestingstad
s-Hertogenbosch t.b.v. bewoners en bezoekers. Dit straatmeubel kan als start dienen voor een verkenning van de binnenstad, en kan een aantrekkelijke rol spelen bij de ontwikkeling van het historisch bewustzijn.

Verbeelding op schaal

Een maquette vormt een 3D verbeelding van een object op schaal. Verbeelding die kan ontroeren in een split second. In alle gevallen kost het echter veel moeite om een idee op een fraaie wijze vorm te geven in een maquette. Verbeelding op zichzelf ontroert jong en oud maar ontroert vooral als het kunst wordt.

 

 

 


       Maatstaven

In het geval van de historische stadsmaquette van s-Hertogenbosch gelden de volgende maatstaven.

        De maquette (inclusief sokkel) wordt een kunstzinnig straatmeubel in brons.

        Komt op een uitgekiende plaats in de binnenstad van s-Hertogenbosch waar het de volle aandacht kan trekken.

        Dient als startplek voor verkenningen voor vele 10.000 bezoekers per jaar.

        Vormt een blijvend gedenkteken van het Jeroen Boschjaar, 2016.

         Verwijst naar het JBAC waar uitgebreide informatie over Jheronimus Bosch kan worden verkregen met een uitzonderlijke kijk op de stad.

        Verwijzing naar stadsmaquette van s-Hertogenbosch eind 18e eeuw in het NBM.

        Inspiratiebron voor innovatie, zoals toegevoegde informatie via nieuwe techniek over verleden, heden en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen van de stad.

 

 

Behorend bij figuur hierboven:
De locatie keuze van de maquette binnen deze stroom van bezoekers maakt dat de maquette zijn magneetwerking effectief kan uitvoeren.

 

 

In de afbeelding hierboven is de digitale maquette zichtbaar gemaakt zoals die door de kunstenaar zal worden bewerkt tot het beoogde kunstwerk. Een kunstwerk dat op een prominente plaats in de stad zal pronken.